Klosteröl: En bok om klosteröl, belgisk öl och öl i belgisk stil

kr299.00

Kategori:

Beskrivning

Vill du ha boken signerad av författaren med dedikation? Skriv i kommentarsfältet när du checkar ut från varukorgen till vem boken ska dedikeras.

Om boken

Boken tilldelades priset ”Best in the world” i kategorin ”Beer”, vid den årliga internationella finalen i Gourmand Cookbook Awards, med motiveringen: ”Andreas Fejes lyckas utforska den belgiska klosterölens hundra år gamla historia samtidigt som han erbjuder oss en text av mycket hög kvalitet och låter den svenska allmänheten hitta de bästa barerna för att njuta av dessa exceptionella öl”.

Klosteröl är den första boken på svenska om klosteröl och öl i belgisk stil.

Munkar och nunnor har genom historien både bryggt och druckit öl, en tradition som lever vidare på klostren i Belgien. Boken handlar inte bara om munkar och nunnor och deras roll i utvecklingen av ölbryggarkonsten, utan här introduceras även en rad ölstilar som har sitt ursprung i Belgien och trappistkloster, klosterbryggerier och svenska bryggerier som lägger själ och hjärta i att brygga öl i belgisk stil. Dessutom bjuder författaren på råd för att brygga riktigt bra öl i belgisk stil hemma. Boken avslutas med tips på svenska pubar att besöka för den som vill ha en härlig upplevelse i det belgiska ölets tecken.

OM FÖRFATTAREN

Andreas Fejes är grundare till och ägare av ett av få svenska bryggerier som endast brygger öl i belgisk stil Vreta kloster bryggeri. Bryggeriet ligger 800 meter från ruinerna av Sveriges äldsta kloster och är det första svenska bryggeri som någonsin vunnit medalj i Belgiens största öltävling. Klosteröl är författarens första bok om öl men han har tidigare skrivit böcker i sin roll som professor i vuxenpedagogik vid Linköpings universitet.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Klosteröl: En bok om klosteröl, belgisk öl och öl i belgisk stil”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *