Taproom

Vreta kloster bryggeris taproom

Vad är ett taproom? 

Ett taproom är en plats i direkt anslutning till ett bryggeri där bryggeriets eget öl serveras till kunder. Här finns chansen att både pröva och tala om öl med både vänner och de som tillverkar ölen.

Vad serveras i Vreta kloster bryggeris taproom?

I vårt taproom serverar vi vårt eget öl i storlekar om 1 dl. Sammantaget finns chans att pröva uppemot 8 av våra öl. Därutöver serverar vi alkoholfria alternativ (läsk och kaffe). Det finns även möjlighet att köpa tilltugg såsom ostbricka, plocktallrik, chips och choklad. .

Antal platser och reservationer

Vår servering sker utomhus, i direkt anslutning till bryggeriet. Vid varje bord ryms upp till 8 personer.

Vi tar inte emot bordsreservationer. Däremot försöker vi alltid ordna plats om det börjar bli fullt på uteserveringen. Det kan t.ex. innebära att vi dukar upp extra bort inne i bryggeriet.

Öppettider

Vårt taproom håller öppet onsdagar, torsdagar, fredagar och lördagar klockan 15.00-19.30 perioden 29 juni till 13 augusti. Därutöver kan det tillkomma speciella evenemang som annonseras på vår facebooksida: www.facebook.com/vretaklosterbryggeri 

Notera att även du som inte har ett eget konto på Facebook, kan gå in på vår sida via en webbläsare enligt adressen ovan.

Hitta hit

Vi finns i en industribyggnad på Blåsvädersgatan 7 i Ljungsbro. Söker du på googlemaps så hittar du oss.

Bussförbindelser in till Linköping och till Motala är goda. Busshållsplats “Blåsvädret” ligger bara 50 meter från bryggeriet. bussturen från Linköping tar bara 20 minuter.

Det finns parkeringsmöjligheter.

Kommer du med båt på Göta kanal, eller med husbil vägledes, rekommenderar vi att lägga ann/ställa er vid Bergs slussar. Därifrån är det bara 1,5 km promenad eller cykeltur till oss. Ta en titt på videon nedan för vägbeskrivning.

Boende i närheten av bryggeriet

Bryggeriet ligger bara en busstur på 20 minuter från Linköping där det finns goda möjligheter att finna boende. Vill du hellre har gång/cykelavstånd till bryggeriet kan vi rekommendera följande:

  1. Du som kommer med båt, eller husbil, kan lägga an/ställa husbilen vid Bergs slussar och därifrån gå eller cykla till oss (1,5 km). Mer information om gästhamnen vid Bergs slussar klicka här! För mer information om ställplats för husbil klicka här!
  2. Du som kommer med bil eller är ute på cykelsemester kan finna boende på antingen vandrarhemmet i Berg slussar eller vandrarhemmet i Ljungsbro.