Taproom

Vreta kloster bryggeris taproom

Välkommen att besöka vårt taproom. Vi håller öppet under sommaren och vid vissa tider under resten av året. Här kan du pröva vår öl, ta en fika, eller varför inte passa på att njuta av våra hemmagjorda belgiska matvåfflor som serveras med olika tillbehör. Finns även möjlighet att titta in i vårt bryggeri.

Öppettider

Följ oss på Facebook för senaste uppdateringar om våra öppettider: www.facebook.com/vretaklosterbryggeri 

Notera att även du som inte har ett eget konto på Facebook, kan gå in på vår sida via en webbläsare enligt adressen ovan.

Live musik hela sommaren 2024

Vi erbjuder nu även möjlighet att njuta av live musik i vårt taproom. Hela sommaren har vi minst ett uppträdande i veckan. Det bästa av allt: vi tar inget inträde. Alltså helt gratis att komma och lyssna. Mer info om vilka artister och tider hittar du här!

Öppettider sommaren 2024

26 juni till och med 10 augusti enligt följande:

Tisdag, onsdag, torsdag 15.00-20.00

Fredag och lördag: 15.00-21.00

Söndag och måndag: Stängt

Meny

Vår meny tar inspiration från framförallt Belgien och Sverige, men även Italien och Frankrike. Som del i vårt hållbarhetsarbete använder vi dravet från våra bryggningar som bas i vårt hembakta bröd och öl som närmar sig bäst före datum används som ingrediens i våra brysselvåfflor.

För meny klicka här!

Hitta och ta dig hit

Vi finns i en industribyggnad på Blåsvädersgatan 7 i Ljungsbro. Söker du på googlemaps så hittar du oss. Om du har hittat till bilprovningen som ligger i området så är du nära! Vi finns i samma byggnad som Rapps glas och Rappa städ.

Bussförbindelser från Linköping och Motala är goda. Gå av på busshållsplats ”Blåsvädret” som ligger 50 meter från bryggeriet. Bussturen från Linköping tar bara 20 minuter.

Vill du åka taxi? Vi har ett samarbete med STNTaxi enligt följande:

  • Vreta kloster bryggeri till Linköping City (samtliga Hotell samt Linköping Resecentrum) 1-4 passagerare 400:-, 5-8 passagerare 550:- dygnet runt.
  • Vreta kloster bryggeri till Linköping City Airport 1-4 passagerare 450:-, 5-8 passagerare 600:-.
  • Övriga destinationer 15% rabatt.

Vid beställning ring deras beställningscentral som har öppet dygnet runt 013-10 55 55 eller 013-15 99 99 och uppge att ni ringer från alt ska åka till eller från Vreta kloster bryggeri.

Kommer du med egen bil så finns det parkeringsmöjligheter.

Kommer du med båt på Göta kanal, eller med husbil vägledes, rekommenderar vi att lägga ann/ställa er vid Bergs slussar. Därifrån är det bara 1,5 km promenad eller cykeltur till oss. Ta en titt på videon nedan för vägbeskrivning.

Boende i närheten av bryggeriet

Bryggeriet ligger bara en busstur på 20 minuter från Linköping där det finns goda möjligheter att finna boende. Vill du hellre har gång/cykelavstånd till bryggeriet kan vi rekommendera följande:

  1. Du som kommer med båt, eller husbil, kan lägga an/ställa husbilen vid Bergs slussar och därifrån gå eller cykla till oss (1,5 km). Mer information om gästhamnen vid Bergs slussar klicka här! För mer information om ställplats för husbil klicka här!
  2. Du som kommer med bil eller är ute på cykelsemester kan finna boende på antingen vandrarhemmet i Berg slussar , Glampingen i Berg, eller vandrarhemmet i Ljungsbro.
  3. Varför inte hyra en cykel för att ta dig till bryggeriet från Bergs slussar, och en vidare tur efter kanalen?