Taproom

Vreta kloster bryggeris taproom

Tag chansen att få pröva vår klosteröl på den plats där den bryggs, och samtidigt få chans att växla några ord med vår bryggare. Under sommaren öppnar vi upp vårt taproom torsdag till lördag mellan klockan 15 och 19.

Vad är ett taproom? 

Ett taproom är en plats i direkt anslutning till ett bryggeri där bryggeriets eget öl serveras till kunder. Här finns chansen att både pröva och tala om öl med både vänner och de som tillverkar ölen.

Vad serveras i Vreta kloster bryggeris taproom?

I vårt taproom serverar vi vårt eget öl i storlekar om 1 dl. Sammantaget finns chans att pröva uppemot 8 av våra öl. Därutöver serverar vi alkoholfria alternativ (läsk och kaffe). Det finns även möjlighet att köpa tilltugg såsom ostbricka, chips, choklad, och fikabröd.

Antal platser och reservationer

Vår servering sker framförallt utomhus, i direkt anslutning till bryggeriet. Vid varje bord ryms upp till cirka 8 personer.

Vi tar inte emot bordsreservationer. Däremot försöker vi alltid ordna plats om det börjar bli fullt på uteserveringen. Det kan t.ex. innebära att vi dukar upp extra bort inne i bryggeriet.

Öppettider

Utgångsläget är att vi under sommaren, med start den 26 juni (fram till och med 14 augusti) har öppet torsdagar, fredagar och lördagar mellan klockan 15 och 19.  Men vi är delvis beroende på väder. Vid ostadigt väder kan vi eventuellt ha stängt. Vi rekommenderar dig därför att alltid titta in på vår Facebooksida innan ditt besök – då vi där löpande publicerar våra öppettider och där vi med kort varsel kan meddela att vi har stängt.

Vårt taproom har även öppet vissa andra tider än ovan nämnda. Men dessa annonseras med kort varsel på vår Facebooksida.

Vår Facebooksida är: www.facebook.com/vretaklosterbryggeri

Notera att även du som inte har ett eget konto på Facebook, kan gå in på vår sida via en webbläsare enligt adressen ovan.

Hitta hit

Vi finns i en industribyggnad på Blåsvädersgatan 7 i Ljungsbro. Söker du på googlemaps så hittar du oss.

Bussförbindelser in till Linköping och till Motala är goda. Busshållsplats ”Blåsvädret” ligger bara 50 meter från bryggeriet. bussturen från Linköping tar bara 20 minuter.

Det finns parkeringsmöjligheter.

Kommer du med båt på Göta kanal, eller med husbil vägledes, rekommenderar vi att lägga ann/ställa er vid Bergs slussar. Därifrån är det bara 1,5 km promenad eller cykeltur till oss. Ta en titt på videon nedan för vägbeskrivning.

Lyxa till ditt besök hos oss med en Limousinetur

Vill du lyxa till det lite kan du ta dig till oss med flärd. Boka en limousine och åk från Linköping ut till oss – eller varför inte ta dig hem från oss i en Limousine? Eller har du kanske lagt till med båten i Bergs slussar och vill ta en kort sightseeingtur när du ändå är i de historiska trakterna av Vreta Kloster?

I samarbete med Onlinelimousine så kan vi erbjuda följande (bilen tar upp till 8 personer):

  1. Du/ni blir upphämtade inne i Linköping (t.ex. vid resecentrum eller vid Stora torget). Du får en tur genom city vidare ut till vårt bryggeri i Ljungsbro. PRIS: 1500 kr
  2. Du/ni blir upphämtade hos oss efter ett bryggeribesök för vidare tur in till Linköping – till ert hotell, en pub eller vart ni vill bli avsläppta. PRIS: 1500 k
  3. Du/ni blir upphämtade  i Ljungsbro/Berg (kanske från Bergs slussar där ni lagt till med båt eller ställt upp er husbil). Ni får en färd genom Ljungsbro/Berg på cirka 15-20 minuter och anländer sedan vid vårt bryggeri. PRIS: 1500 kr
  4. Du/ni blir upphämtade vid vårt bryggeri och får en tur genom Ljungsbro/Berg på cirka 15-20 minuter, för att sedan släppas av på vald adress i Ljungsbro eller Berg. PRIS: 1500 kr
För bokning av Limousineservice ring 020-639 639

Boende i närheten av bryggeriet

Bryggeriet ligger bara en busstur på 20 minuter från Linköping där det finns goda möjligheter att finna boende. Vill du hellre har gång/cykelavstånd till bryggeriet kan vi rekommendera följande:

  1. Du som kommer med båt, eller husbil, kan lägga an/ställa husbilen vid Bergs slussar och därifrån gå eller cykla till oss (1,5 km). Mer information om gästhamnen vid Bergs slussar klicka här! För mer information om ställplats för husbil klicka här!
  2. Du som kommer med bil eller är ute på cykelsemester kan finna boende på antingen vandrarhemmet i Berg slussar eller vandrarhemmet i Ljungsbro.