Taproom

Vreta kloster bryggeris taproom

Vad är ett taproom? 

Ett taproom är en plats i direkt anslutning till ett bryggeri där bryggeriets eget öl serveras till kunder. Här finns chansen att både pröva och tala om öl med både vänner och vår personal.

Vad serveras i Vreta kloster bryggeris taproom?

I vårt taproom serverar vi vårt eget öl i storlekar om 1 dl. Sammantaget finns chans att pröva uppemot 8 av våra öl. Därutöver serverar vi alkoholfria alternativ (läsk och kaffe). Det finns även möjlighet att köpa tilltugg såsom ostbricka, plocktallrik, chips och choklad. .

Antal platser och reservationer

Vår servering sker både utomhus och inomhus, i direkt anslutning till bryggeriet. Det finns gott om plats – vi kan ta emot upp till 140 gäster. Därmed tar vi inte emot bordsreservationer.

Öppettider sommaren 2023

Vårt taproom håller öppet från 27 juni till och med 12 augusti enligt följande:

Tisdag, onsdag, torsdag, fredag och lördag: 14.00-19.00
Söndag och måndag: Stängt

Därutöver kan det tillkomma speciella evenemang som annonseras på vår facebooksida: www.facebook.com/vretaklosterbryggeri 

Notera att även du som inte har ett eget konto på Facebook, kan gå in på vår sida via en webbläsare enligt adressen ovan.

Hitta hit

Vi finns i en industribyggnad på Blåsvädersgatan 7 i Ljungsbro. Söker du på googlemaps så hittar du oss. Om du har hittat till bilprovningen som ligger i området så är du nära!

Bussförbindelser från Linköping och Motala är goda. Gå av på busshållsplats “Blåsvädret” som ligger 50 meter från bryggeriet. Bussturen från Linköping tar bara 20 minuter.

Det finns parkeringsmöjligheter.

Kommer du med båt på Göta kanal, eller med husbil vägledes, rekommenderar vi att lägga ann/ställa er vid Bergs slussar. Därifrån är det bara 1,5 km promenad eller cykeltur till oss. Ta en titt på videon nedan för vägbeskrivning.

Boende i närheten av bryggeriet

Bryggeriet ligger bara en busstur på 20 minuter från Linköping där det finns goda möjligheter att finna boende. Vill du hellre har gång/cykelavstånd till bryggeriet kan vi rekommendera följande:

  1. Du som kommer med båt, eller husbil, kan lägga an/ställa husbilen vid Bergs slussar och därifrån gå eller cykla till oss (1,5 km). Mer information om gästhamnen vid Bergs slussar klicka här! För mer information om ställplats för husbil klicka här!
  2. Du som kommer med bil eller är ute på cykelsemester kan finna boende på antingen vandrarhemmet i Berg slussar eller vandrarhemmet i Ljungsbro.